Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen

De Tandarts aan de Leiding, module 2: Lastige Situaties

Informatie Programma Inschrijven
boekcover
qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deze training is geaccrediteerd voor 12 punten.

Cursusdata
24-25 maart 2023
29-30 september 2023

“Ik hoop je hier weer terug te zien!”
Erik Ranzijn

Lastige Situaties

In module 2 staat de rol van de tandarts als leidinggevende ook centraal. Leiding geven is een vak apart. Veelal moeten tandartsen dit ‘vak’ in de praktijk leren. Toch komt u in die praktijk voor situaties te staan waarvan u zich afvraagt hoe daar mee om te gaan. Soms is niet alles ‘koek en ei’.

In deze module besteden voor vooral aandacht aan de moeilijkere communicatieve situaties. Veel aandacht zal besteed worden aan de invloed van het eigen gedrag op het gedrag van de ander (de assistente).

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor tandartsen die ook de lastige situaties in het team het hoofd willen kunnen bieden.

“Personeel, patiënten, de tandarts professioneel en de tandarts privé, ze komen aan bod in deze cursus: praktische psychologie!”
Jaap Rietveld, tandarts, Rotterdam

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

  • omgaan met non-coöperatief gedrag
  • emoties
  • assertiviteit
  • conflict hanteren
  • motivatie

Leerdoelen

Na afloop van deze training kent u de psychologische achtergronden van een aantal vormen van ‘lastig’ gedrag. Tevens kent u effectieve interventievormen en kunt u deze toepassen.

Duur en kosten

De training wordt georganiseerd op vrijdagmiddag en -avond en de zaterdag. Hierdoor is de tijd dat u zelf van de praktijk weg bent beperkt. Het programma start op vrijdag om 13.30 uur en eindigt zaterdag om 16.30 uur met een afsluitende borrel. Desgewenst kunt u genieten van de lunch op vrijdag. Er is geen aanvullende studiebelasting.

De kosten voor deelname bedragen € 1.345,00 (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief syllabus, koffie, thee, lunch(es), diner, overnachting, ontbijt en borrel.

Werkwijze

Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretische presentaties van de trainer wordt direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend. Daarnaast wordt gewerkt met groepsdiscussies, videomodellen, checklists en individuele presentaties.
Het aantal plaatsen is beperkt.

qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deelname aan de cursussen van Roovos wordt aangemeld bij het Kwaliteits-register Tandartsen (KRT).

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling Privacy