Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen

De Huisarts aan de Leiding

Module A Module B
Informatie Programma Inschrijven
boekcover

Doeltreffend Leidinggeven

De huisarts heeft verschillende rollen. Hij of zij is arts, voorlichter, ondernemer en leidinggevende. In deze praktische cursus staat de rol van de huisarts als leidinggevende centraal. Leidinggeven is een vak apart. Veelal moeten huisartsen dit ‘vak’ in de praktijk leren. Toch komt u in die praktijk voor situaties te staan waarvan u zich afvraagt hoe daar mee om te gaan. Soms vraagt u zich af hoe u de vermogens van uw medewerkers beter kunt aanspreken.

Leidinggeven is geen vaardigheid die eenieder ‘van nature’ gegeven is. De kwaliteit van leidinggeven heeft effecten op tal van terreinen. Een effectieve leidinggevende beïnvloedt de kwaliteit van diens medewerker(s), de binding van de medewerkers met de praktijk, de sfeer op de praktijk en uiteindelijk ook de tevredenheid van de patiënten.
Medewerkers verwachten ook dat hun huisarts méér is dan degene met de meeste medische kennis. Dit vereist extra kennis en extra vaardigheden van de huisarts. Deze training biedt u inzicht, handvatten en vaardigheden waarmee u uw eigen stijl van leidinggeven kunt verbeteren. Uw eigen dagelijkse praktijk vormt het uitgangspunt voor deze training.

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor huisartsen die hun kwaliteit van leidinggeven willen vergroten en die zich snel willen verdiepen in de achtergronden van het leidinggeven.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

  • visies op leidinggeven
  • situatiegericht leidinggeven
  • gesprekstechnieken
  • het functioneringsgesprek
  • het correctiegesprek

Duur, locatie en kosten

De training wordt georganiseerd op vrijdagmiddag en -avond en de zaterdag in hotel Nautisch Kwartier te Huizen (NH, bij Bussum). Hierdoor is de tijd dat u zelf van de praktijk weg bent beperkt. Er is geen aanvullende studiebelasting.
De kosten voor deelname bedragen € 1.150,00 (vrij van btw). Dit is inclusief cursusmateriaal, arrangement (koffie, thee, lunches, diner, overnachting, ontbijt en borrel).

Cursusdata:
5-6 april 2024;
4-5 oktober 2024;

Het aantal deelnemers is beperkt tot 9 a 10.

Werkwijze

Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretische presentaties van de trainer wordt direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend. Daarnaast wordt gewerkt met groepsdiscussies, videomodellen, checklists en individuele presentaties. De deelnemers ontvangen het gelijknamige boek van Erik Ranzijn.

Ik heb deze cursus gevolgd in het kader van een verbeterplan samenhangend met praktijkaccreditatie.
Het was een bijzonder leerzame en interactieve cursus die mij in korte tijd erg heeft geholpen bij het gestructureerd voeren van functionerings- beoordelings- en corrigerende gesprekken met medewerkers in mijn praktijk.
Erik Ranzijn geeft de cursus op een speelse en ongedwongen manier met zeer goed cursusmateriaal waarin ook veel ruimte is om te oefenen. Al met al een nascholing die ik kan aanbevelen aan iedere huisarts die merkt dat een steeds groter wordend team een professionele manier van leiding geven vraagt.

Nicolette Vons, huisarts te Enschede

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling Privacy