Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen

De Tandarts aan de Leiding, module 1: Doeltreffend Leiding Geven

Informatie Programma Inschrijven
boekcover
qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deze training is geaccrediteerd voor 12 punten.

Cursusdata:
17-18 maart 2023; geen inschrijving meer mogelijk
16-17 juni 2023;
22-23 september 2023;
10-11 november 2023;

We werken met kleine cursusgroepen (max. 12 deelnemers).

“Ik hoop u op één van deze dagen te ontmoeten!”
Erik Ranzijn

Doeltreffend Leidinggeven

De tandarts heeft verschillende rollen. Hij of zij is arts, voorlichter, ondernemer en leidinggevende. In deze praktische cursus staat de rol van de tandarts als leidinggevende centraal. Leiding geven is een vak apart. Veelal moeten tandartsen dit ‘vak’ in de praktijk leren. Toch komt u in die praktijk voor situaties te staan waarvan u zich afvraagt hoe daar mee om te gaan. Soms vraagt u zich af hoe u de vermogens van uw medewerkers beter kunt aanspreken.

Leidinggeven is geen vaardigheid die eenieder ‘van nature’ gegeven is. De kwaliteit van leidinggeven heeft effecten op tal van terreinen. Een effectieve leidinggevende beïnvloedt de kwaliteit van diens medewerker(s), de binding van de medewerkers met de praktijk, de sfeer op de praktijk en uiteindelijk ook de tevredenheid van de patiënten.
Medewerkers verwachten ook dat hun tandarts méér is dan een ‘borende baas.’ Dit vereist extra kennis en extra vaardigheden van de tandarts. Deze training biedt u inzicht, handvatten en vaardigheden waarmee u uw eigen stijl van leidinggeven kunt verbeteren. Uw eigen dagelijkse praktijk vormt het uitgangspunt voor deze training.

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor ervaren en startende tandartsen die hun kwaliteit van leiding geven willen vergroten en die zich snel willen verdiepen in de achtergronden van het leiding geven. Naast tandartsen kunnen ook meewerkende partners of praktijkmanagers aan deze training deelnemen.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

  • visies op leidinggeven
  • situatiegericht leidinggeven
  • gesprekstechnieken
  • het functioneringsgesprek
  • het correctiegesprek

Leerdoelen

Na afloop van deze training kent u de belangrijkste principes van het situatiegerichte leiding geven en de kenmerken van effectieve communicatie. U kunt deze toepassen in een aantal essentiële gesprekken.

Duur, locatie en kosten

De training wordt georganiseerd op vrijdagmiddag en -avond en de zaterdag in hotel Nautisch Kwartier te Huizen (NH, bij Bussum). Hierdoor is de tijd dat u zelf van de praktijk weg bent beperkt. Het programma start op vrijdag om 13.30 uur en eindigt zaterdag om 16.30 uur met een afsluitende borrel. Desgewenst kunt u genieten van de lunch op vrijdag. Er is geen aanvullende studiebelasting.

De kosten voor deelname bedragen € 1.495,00 (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief boek, koffie, thee, lunch(es), diner, overnachting, ontbijt en borrel.

Werkwijze

Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretische presentaties van de trainer wordt direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend. Daarnaast wordt gewerkt met groepsdiscussies, videomodellen, checklists en individuele presentaties. De deelnemers ontvangen het gelijknamige boek van Erik Ranzijn.
Het aantal plaatsen is beperkt.

Dit schreven eerdere cursisten:

“Wij vonden je cursus boeiend en leerzaam en hopen zéér op een vervolg!!” Jan Hengeveld, Winterswijk

“Direct toepasbaar in de praktijk.” Willeke Hoegee, Leerdam

“Alle drie de modules gevolgd leerzaam, doelgericht, praktisch en direct uitvoerbaar.” Saskia Okhuizen, Enschede

“Meer gekregen dan verwacht.” Richard Everdij, Arnhem

“Ik heb ontdekt dat leiding geven ook leuk kan zijn!” Michiel de Cleen, Amsterdam

“Erik leert ons over de eigen schaduw heen te stappen en anderen te zien en te spreken.” Bart Admiraal, Hilversum

“Nooit geweten dat de psychologie zo toegankelijk voor een tandarts kon zijn.” Fridus van der Weijden, Utrecht

qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deelname aan de cursussen van Roovos wordt aangemeld bij zowel het Mondzorgregister als het Kwaliteits-register Tandartsen (KRT).

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling Privacy