Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen
aed

Reanimeren in de Tandartspraktijk

Elk jaar worden 15.000 tot 16.000 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: thuis, in het park, in de supermarkt, in de tandartspraktijk. Zorg er voor dat u dan niet hulpeloos toekijkt, en leer samen met uw team reanimeren. Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus bent u voorbereid.

Als iemand een hartstilstand krijgt is er sprake van een levensbedreigende situatie. Het hart pompt niet langer het bloed door het lichaam. De cellen in het lichaam krijgen als gevolg hiervan geen zuurstof meer. De hersencellen zullen na 4 tot 6 minuten onherstelbaar beschadigd zijn. Als omstanders niet direct beginnen met de reanimatie, kan er onherstelbare schade in de hersenen ontstaan. De hulpdiensten zijn gemiddeld pas na 15 min. aanwezig. Juist daarom zijn deze eerste minuten extreem belangrijk bij een reanimatie voor het slachtoffer.

Door te reanimeren en beademen kun je de bloedsomloop en het zuurstofgehalte in het bloed kunstmatig op peil houden. De overlevingskans wordt dan voor het slachtoffer vergroot: de hulpdiensten kunnen met behulp van medicatie en andere medische handelingen proberen het slachtoffer te redden. Dit is dus in de meeste gevallen alleen mogelijk als omstanders al met de reanimatie gestart zijn en de AED hebben kunnen inzetten.

Inhoud en duur van de cursus

In 4 uur leert u een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven op een oefenpop. Ook leert u de AED gebruiken. U ontvangt het lesboek ‘Basale Reanimatie inclusief AED’. Daarbij is het verstandig elk jaar een herhalingsles te volgen om zo de vaardigheden en kennis op peil te houden (+/- 2,5 uur).

Diploma

Bij het goed doorlopen van deze cursus kan de cursist ingeschreven worden in het European Research Council CMS van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) Of krijgt het men het diploma van de Nederlandse Hartstichting. Dit zijn officiƫle certificaten. Na het behalen van het certificaat kan de cursist zich inschrijven als Burger Hulpverlener bij Hartslagnu.nl.

De Instructeur

Wieke van der Heiden is erkend Instructeur EHBO (Het Oranje Kruis), gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), Red Cross, Acute Zorg bij Alcohol-en Drugsincidenten, Veiligheidskundige MVK, Basis First Aid Maritiem

Lokatie

Deze cursus wordt bij u op de praktijk gegeven.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte voor deze cursus is, afhankelijk van het certificaat, 6 tot 12 personen.

Kosten

Opleidingscursus
Tot 4 personen is de cursusprijs € 295,00. Voor elke volgende cursist bedragen de kosten € 60,00.
Herhalingscursus
Tot 4 personen is de cursusprijs € 260,00. Voor elke volgende cursist bedragen de kosten € 50,00.

Deze bedragen zijn inclusief cursusmateriaal en certificaat, en exclusief reiskosten. Voor een cursus in de avonduren (na 17.00 uur) of in het weekend geldt een toeslag van van € 110,00. Roovos is vrijgesteld voor het heffen van btw.

Deze cursus volgen met uw team

U kunt ons bellen (020-330 61 84) of het contactformulier invullen. We plannen dan samen met u deze cursus.

qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deelname aan de cursussen van Roovos wordt aangemeld bij zowel het Mondzorgregister als het Kwaliteits-register Tandartsen (KRT).

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling Privacy