Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen

De Mondhygiënist aan de Leiding

Informatie Programma Inschrijven

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk. Deze training geaccrediteerd voor 12 punten (KRM).

Doeltreffend Leidinggeven

In deze praktische cursus staat de rol van de mondhygiënist als leidinggevende centraal.
Leiding geven is een vak apart. Veelal moeten mondhygiënisten dit ‘vak’ in de praktijk leren. Toch komt u in die praktijk voor situaties te staan waarvan u zich afvraagt hoe daar mee om te gaan. Soms vraagt u zich af hoe u de vermogens van uw medewerkers beter kunt aanspreken.

Leidinggeven is geen vaardigheid die eenieder ‘van nature’ gegeven is. De kwaliteit van leidinggeven heeft effecten op tal van terreinen. Een effectieve leidinggevende beïnvloedt de kwaliteit van diens medewerker(s), de binding van de medewerkers met de praktijk, de sfeer op de praktijk en uiteindelijk ook de tevredenheid van de patiënten.
Medewerkers verwachten ook dat hun mondhygiënist méér is dan degene die aan het eind van de maand het salaris overmaakt. Dit vereist extra kennis en extra vaardigheden van de mondhygiënist. Deze training biedt u inzicht, handvatten en vaardigheden waarmee u uw eigen stijl van leidinggeven kunt verbeteren. Uw eigen dagelijkse praktijk vormt het uitgangspunt voor deze training.

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor zelfstandig gevestigde mondhygiënisten, en mondhygiënisten in loondienst die bijvoorbeeld leiding geven aan de preventieassistentes. Deze praktische training is bedoeld voor mondhygiënisten die hun kwaliteit van leiding geven willen vergroten en die zich snel willen verdiepen in de achtergronden van het leiding geven.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

  • visies op leidinggeven
  • situatiegericht leidinggeven
  • gesprekstechnieken
  • het functioneringsgesprek
  • het correctiegesprek

Leerdoelen

Na afloop van deze training kent u de belangrijkste principes van het situatiegerichte leiding geven en de kenmerken van effectieve communicatie. U kunt deze toepassen in een aantal essentiële gesprekken.

Duur, locatie en kosten

De training wordt georganiseerd op vrijdagmiddag en -avond en de zaterdag. Hierdoor is de tijd dat u zelf van de praktijk weg bent beperkt. Het programma start op vrijdag om 13.30 uur en eindigt zaterdag om 16.30 uur met een afsluitende borrel. Desgewenst kunt u genieten van de lunch op vrijdag. Er is geen aanvullende studiebelasting.
De training wordt gehouden op Landgoed Avegoor te Ellecom (bij Velp).
De kosten voor deelname bedragen € 1.255,00. Dit is inclusief reader, koffie, thee, lunch(es), diner, overnachting, ontbijt en borrel.

Werkwijze

Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretisch presentaties van de trainer worden direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend. Daarnaast wordt gewerkt met groepsdiscussies, videomodellen, checklists en individuele presentaties.
Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 9 deelnemers.

Belangstellingsregistratie

Deze training wordt telkens georganiseerd zodra zich voldoende belangstellenden hebben aangemeld. Het kenbaar maken van uw belangstelling is geheel vrijblijvend.

qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deelname aan de cursussen van Roovos wordt aangemeld bij zowel het Mondzorgregister als het KRT en KRM.

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling Privacy