Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

roovos logo

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen

Klachtenbehandeling en Conflicthantering

Informatie Programma Inschrijven
ruzie
qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-keurmerk.
Deze training is geaccrediteerd voor 6 punten.

Cursusdata:
24 april 2021;
9 oktober 2021;

Het aantal deelnemers is beperkt tot 9 a 10.

De tandarts als storingsoplosser en scheidsrechter

U zit er natuurlijk niet op te wachten: een patiënt die niet tevreden is over een behandeling, een factuur of die zich onheus bejegend voelt. En evenmin op een conflict met een werknemer of tussen twee assistentes. En toch blijft haast niemand hiervan gevrijwaard. Een groot deel van de klachten die bij een Klachtencommissie komen, of conflicten die bij een kantonrechter komen, hadden in een veel vroeger stadium opgelost kunnen worden. Met de juiste techniek en (gespreks)vaardigheden kunt u heel wat problemen voorkomen.

Combinatie

De cursus ‘Effectieve Gespreksvoering’ wordt altijd de dag vóór deze cursus georganiseerd. Indien u zich voor beide cursussen (op opeenvolgende dagen) inschrijft, krijgt u het diner en de overnachting door ons aangeboden.

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor tandartsen, meewerkende partners en/of praktijkmanagers.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

  • de klacht als uiting van ontevredenheid
  • omgaan met emoties
  • klachtbehandeling, een stappenplan
  • spanningsvolle situaties als voorbode van een conflict
  • het eigen gedrag in een conflictsituatie
  • conflictbemiddeling

Leerdoelen

Na afloop van deze training weet u wat de psychologische functie is van ‘de emotie’ en hoe deze een effect hebben op het gedrag van een klager. U leert op een assertieve wijze op dit gedrag in te gaan. Tevens krijgt u inzicht in uw eigen gedrag bij het henteren van conflicten en leert u op constructieve wijze te bemiddelen tussen twee partijen.

Duur, locatie en kosten

De training wordt georganiseerd op een zaterdag. Het programma start om 9.30 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur) en eindigt om 17.00 uur. Er is geen aanvullende studiebelasting.
De training wordt gehouden op Landgoed Avegoor te Ellecom (bij Velp).

De kosten voor deelname bedragen € 625,00. Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie, thee, lunch en overige consumpties.

Werkwijze

Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretisch presentaties van de trainer wordt direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend.
Het aantal plaatsen is beperkt.

qlogo

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde. Deelname aan de cursussen van Roovos wordt aangemeld bij het Kwaliteits-register Tandartsen (KRT).

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling © Roovos Organisatieontwikkeling