Nieuwe Teertuinen 24

1013LV Amsterdam

020 - 330 61 84

info@roovos.nl

contactformulier

Home Wat we doen Tandheelkunde Huisartsen

Cursussen voor assistenten

Patiëntgerichte Communicatie Time-management en Agendabeheer De coördinerende assistente
Informatie Programma Inschrijven
bordje op damestoilet in Hongarije

Cursusdata:
5, 6 september en 3 oktober 2022;

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 12.

Achtergrondinformatie

In veel praktijken worden meer en meer taken gedelegeerd aan de assistente. Sommige tandheelkundige handelingen worden door een assistente uitgevoerd. Maar ook bepaalde organisatietaken komen steeds vaker bij de assistente te liggen. Dit varieert van medewerkersbeleid (werkoverleg, verzuimpreventie, verlof, etc), klachtafhandeling tot dagplanning en andere operationele zaken.
De coördinerende assistente neemt in de praktijk een bijzondere rol in: zij fungeert als rechterhand van de praktijkhouder en staat tevens naast haar collega's.
Deze cursus richt zowel op de (technische) uitvoering van deze coördinerende taken, als de communicatieve vaardigheden die hierbij noodzakelijk zijn.
Het programma wordt telkens afgestemd op de leerdoelen van de individuele cursisten.

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor office-managers, praktijkmanagers, balieassistenten en tandartsassistenten die bepaalde managementtaken uitvoeren.

Inhoud

Na afloop van deze cursus heb je alle vaardigheden ontwikkeld om de coördinerende taken in de praktijk op een professionele wijze uit te voeren. De inhoud van de cursus wordt steeds afgestemd op de leerdoelen van de individuele cursisten. De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  • Werkbespreking
  • Samenwerken en verschillend rollen in de praktijk
  • Gesprekstechnieken
  • Effectief problemen oplossen en conflicthanteren
  • Klachtbehandeling
  • Voorwaarden van een optimale praktijkorganisatie
  • Timemanagement
  • Effectieve dagplanning met bijbehorende omzet
  • Inzicht in (on)mogelijkheden van de planning
  • Verhoging van het rendement

Duur, locatie en kosten

Deze training duurt 3 dagen: een blok van twee aaneengesloten dagen (met overnachting) en een losse dag. Het programma start om 9.30 uur (ontvangst vanaf 9 uur) en eindigt om 17.00 uur. Op de eerste dag is er ook een (licht) avondprogramma. Er is geen aanvullende studiebelasting.
De training wordt gehouden in conferentiehotel in het midden van het land. Deze is goed per openbaar vervoer bereikbaar.
De kosten voor deelname bedragen € 1.695,00 (vrij van btw). Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie, thee, en lunches, diner (en overige consumpties) en overnachting.

Roovos Organisatieontwikkeling heeft het Q-Keurmerk®. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Het Qualiteits Accreditatie-instituut Tandheelkunde voor bij- en nascholing in de tandheelkunde.

Sitemap Disclaimer Leveringsvoorwaarden Klachtenregeling Privacy